Her har vi samlet mange digge oppskrifter!

09apr, 2021

Tonkatsu smørbrød

Hva med et deilig tonkatsu smørbrød?
Tonkatsu sando, som de kaller det i Japan, er panert svinenakke i brød.

24mar, 2021

Lam Brioche

Hva med en digg lammeburger🐑🍔 i påsken?

18mar, 2021

Sprøtt Lam

Det er lov å kose seg litt ekstra i påsken! Hva med sprøtt lam?
Det passer perfekt som snacks til påskekrimmen.

11mar, 2021

Banh Mi Pizza

Bánh mi eller banh mi er det vietnamesiske ordet for brød. I vietnamesisk mat refererer det også til en type baguette med sprø skorpe og som er myk inni. Den er ofte delt i lengderetningen og fylt med forskjellige salte ingredienser.
Her kommer vår vri på Bánh mi som pizza.

06mar, 2021

Massaman karri

Her har vi laget en asiatisk suppe med lam, som er en blanding av det asiatiske og indiske kjøkken.

25feb, 2021

Biff Fajita

En variant av en tradisjonell meksikansk 🇲🇽rett full av klassiske meksikanske smaker av chili 🌶og hvitløk🧄. Fajitas🌯 serveres sammen med sauser som guacamole 🥑og salsa🍅.

18feb, 2021

Sterk Nachos

Nachos er harde tortillachips, det vil si harde og tynne maisbrød av latinamerikansk type, skårne biter. De anvendes som matrett eller tillegg og har sitt opphav i det meksikanske🇲🇽 kjøkken og tex-mex-kjøkkenet. Nachos er oftest triangelformede.

11feb, 2021

Kylling Enchilada

Enchilada er en meksikansk 🇲🇽 matrett som består av en maistortilla rullet rundt et fyll og badet i chilisaus🔥🔥🌶. Det fins mange ulike varianter av retten, og fyllet kan utgjøres av blant annet kylling🐣-, kalkun🦃- eller svinekjøtt🐖, så vel som ost🧀, bønner🥫, poteter🥔, grønnsaker🥕🍆 eller sjømat🍤🦪.

04feb, 2021

Taco

Er du like glad i taco🌮 som oss? Er du av samme oppfatning at fredagskvelden ikke blir den samme uten?
Visste du at taco egentlig betyr en plugg, Ifølge Real Academia Española(rullet papir brukt for å tette et hull). 🇲🇽🇲🇽

31jan, 2021

Bao Buns

Steamed buns er fløyelsmyke hveteboller fra Fuzhou, Kina🇨🇳.
Vanligvis fylles de med langtidsstekt kjøtt 🐖🐄 og grønnsaker 🥒🥕 med asiatiske smaker. Det er også en populær gatemat i Taiwan🇹🇼.
Her kommer Sterk Saus sin vri.

21jan, 2021

Gong Bao kylling

Kung pao-kylling, eller gongbao jiding, er en klassisk rett fra sichuankjøkkenet som stammer fra provinsen Sichuan i det indre Kina 🇨🇳. Retten fikk sitt navn fra Ding Baozhen, en embedsmann i senere del av Qing-dynastiet

14jan, 2021

Okonomiyaki med Sterk Saus chilimajones

Okonomiyaki er en japansk🇯🇵 smakfull rett som inneholder en rekke ingredienser i en hvetemelbasert 🌾 røre; det er et eksempel på konamon. Navnet er avledet av ordet okonomi, som betyr «hvordan du liker» eller «hva du liker», og yaki som betyr «kokt»

07jan, 2021

Falafel med hummus og chilisalsa

Visste du at falafel opprinnelig kommer fra Midtøsten og er laget på kikerter (vegetar)? Vi i Sterk Saus digger falafel! Her har vi gjort vår egen vri på en fullstendig Midtøsten-opplevelse.

21des, 2020

Søtpotetsuppe!

Søtpotet🍠 kommer opprinnelig fra Sør-Amerika🌎. Her har vi brukt den i en suppe som vi tror du vil like🥳

17des, 2020

Gryterett

Hva med noen som lager seg selv? Her kommer en enkel og god gryte som lager seg selv🥳🌶🔥

10des, 2020

Gnocchi Arrabbiata

Gnocchi er en type pasta🍝. Hovedingrediensen er normalt potet🥔, men den kan også lages av durumhvete. 🇮🇹🧀🥫🍝

04des, 2020

Gløgg

Det blir ingen jul 🎄🎅 uten en god gløgg. Her har du vår vri på en god klassiker!

03des, 2020

Kalkun på en seng av grønnsaker!

En røff😎 utgave av julekalkunen🦃🎅🎄
Kalkun på en seng av grønnsaker!

02des, 2020

Ribbe med grillsaus!

Hva er vel mer tradisjonsrikt en ribbe🎄🎅? Her kommer ribba med en vri av Sterk Saus🔥🌶.

01des, 2020

Juleskinke

Kanskje er dette julens enkleste måltid å tilberede🥳
Denne retten kommer opprinnelig fra våre naboen i øst🇸🇪

26nov, 2020

Bacon, erter og sopprisotto!

Risotto er en italiensk 🇮🇹 risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto.

21nov, 2020

General Tso’s Kylling

General Tsos kylling 左宗棠 雞 er en søt stekt kyllingrett som serveres i nordamerikanske🇺🇸 kinesiske 🇨🇳restauranter. Retten er oppkalt etter Zuo Zongtang, en statsmann og militærleder i Qing-dynastiet, selv om det ikke er noen registrert tilknytning til ham, og heller ikke er retten kjent i Hunan, Zuos hjemprovins.

12nov, 2020

Hamburgerpai

Liker du hamburger🍔 like mye som oss, da bør du prøve denne oppskriften! Dette er skikkelig digg trøstemat👌🏻🥰

05nov, 2020

Mac’n Cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk 🇺🇸 type pastagryte som ligner den britiske retten cauliflower cheese. Retten er en kombinasjon av kokte makaroni og en ostesaus.

29okt, 2020

Mumi pølse

Halloween 🎃🧛🏻‍♂️🧟‍♀️ er noe alle barn liker og det skal være litt skummelt.skal være skummelt. Hvorfor ikke diske opp med blodige mumipølser 💀 ?

22okt, 2020

Kylling Quesadilla

Den meksikanske retten quesadilla består av tortilla lefse fylt med masse digg ost 🧀 og annet godt fyll, her er det bare fantasien som setter begrensninger. Et perfekt alternativ til taco fredagen🌮🌮.

15okt, 2020

Quiche Lorraine

Quiche er en pai laget av egg og fløte i en butterdeigsform. Andre ingredienser som hakket kjøtt eller grønnsaker tilsettes ofte eggene før quichen stekes. I Quiche Lorraine tilsettes fløte og stekt bacon og ost

08okt, 2020

Svin i lefse

Noen ganger kan det være lurt å prøve noe nytt enn den vanlige tacoen🌮🌮. Da er dette et utrolig godt alternativ.

01okt, 2020

Rotgrønnsakssuppe 🥕🧅🧄🥔

En god norsk 🇳🇴 klassiker med en sterk vri 🔥🔥🌶
Husk at du kan bruke de grønnsaken du har i kjøleskapet. 👌🏻🤓

24sep, 2020

Strimla chilipotet

En skikkelig amerikansk 🇺🇸 snack. Pommes frites 🍟 dynket med spicy chili kjøttsaus 🌶 og ostesaus🧀. Blir det bedre?👊🏻

17sep, 2020

Biff Gulasj

Gulasj er en ungarsk gryterett med kjøtt. Suppen er ofte regnet som Ungarns 🇭🇺 nasjonalrett. Navnets egentlige betydning er «gjetermat», og bestod av finskåret oksekjøtt i krydret saus.

10sep, 2020

Habanero Lasagna

Lasagne regnes som en italiensk 🇮🇹spesialitet, men egentlig skal retten stamme fra Storbritannia🇬🇧. Britiske forskere mener i alle fall å ha påvist at det ble spist lasagne ved kong Richard IIs hoff allerede i 1390. Teorien som ble satt fram i britiske aviser denne uken, har skapt ramaskrik 😱 i Italia.

03sep, 2020

Chili Sin Carne

Chili Sin Carne er rett og slett Chili Con Carne uten kjøtt. Et godt alternativ til en kjøtt fri dag. Viste at den ble laget for første gang i 1983 av Vida Woie?

27aug, 2020

Poke bolle

Visste du at poke bowl opprinnelig kommer fra Hawaii og er laget av lokale fiskere? Ordet poké (uttalt poh-keh) er det Hawaiiske ordet for å «kutte i biter».

20aug, 2020

Tunfisk med grønn salat og sterk tomat-og mangosalsa!

Tunfisken 🐟 er en veldig anvendelig fisk. Den kan brukes som både biff, pålegg og salatingrediens🥗. Her får du en oppskrift på tunfiskfilet🐟.

13aug, 2020

Sterk Taco

Taco 🌮 er en tradisjonell meksikansk 🇲🇽 matrett som består av en rullet og foldet mais-tortilla fylt med krydret kjøtt og diverse grønnsaker, det finnes også taco uten kjøtt. Ifølge Real Academia Española betyr ordet taco en plugg.

06aug, 2020

Sterk biff burger

Hjemmelaget hamburger 🍔 er en ypperlig mulighet til å bli kvitt rester av sauser, dipper og krydder🧂 som har støvet bort på kjøkkenet. Utforsk kjøleskap og kjøkkenskap for nye smaker før du starter.

29jul, 2020

Sterk ramen

Ramen, lånt gjennom japansk 🇯🇵 fra kinesisk lā miàn, «strukne nudler», er en type japansk 🇯🇵 nudelrett🍜, basert på hvetemel, som først oppsto i Kina 🇨🇳 på 1600-tallet. Nudlene 🍜 ble i nyere tid integrert i japansk matlagning, men har også blitt svært populære i andre deler av Asia

28jul, 2020

The Carolina Reaper

Denne drinken🍹 blir det fart💨 i med eller uten alkohol🔥🔥🔥.

22jul, 2020

Sterke kjøttboller med tagliatelle

Har du hele tiden trodd at spaghetti og kjøttboller 🍝 er italiensk🇮🇹, da må du tro om igjen. Den kommer fra italiensk-amerikansk miljøet i USA🇺🇸.

21jul, 2020

Blåbær & ghost chili mojito

Få drinker er vel så god som mojito i sommervarmen. Dette er Sterk Saus sin vri på klassikeren!

16jul, 2020

Posjert egg

Et posjert egg 🥚 er et egg 🥚 som er kokt, utenfor skallet, ved poaching, i motsetning til å putre eller koke. Denne tilberedningsmetoden kan gi mer delikat kokte egg enn matlaging ved høyere temperaturer som med kokende vann.

13jul, 2020

Hot Mexican Coffee

Irish coffee er en varm drikk som består av kaffe, irsk whiskey og sukker, med vispet fløte på toppen. Har du noen gang smakt den med 🔥Carolina Reaper🔥?

09jul, 2020

Sterk Glasert kylling

Tenk deg søte og sterk🔥, klissede kylling som smelter på tungen. Sterk🔥 chichen er akkurat det du trenger når du vil kose deg litt ekstra.

04jul, 2020

Pink Faith

En god forfriskende sommerdrink 🥭🍹

02jul, 2020

Sterk pizza

Den moderne pizzaen🍕 stammer fra Napoli, der flatt brød først ble dekket med tomatsaus og andre ingredienser, som ost, og bakt i vedfyrt ovn. Med utvandringen fra Italia 🇮🇹 på slutten av 1800-tallet, til steder som New York (USA) 🇺🇸 og São Paulo (Brasil)🇧🇷 , ble pizza 🍕 spredt verden rundt. Spesielt i USA tok skikken av

25jun, 2020

Sterk BLT smørbrød

En BLT er en type sandwich. Navnet kommer av de tre hovedingrediensene bacon 🥓, lettuce🥬 og tomato🍅. Den kommer opprinnelig fra USA🇺🇸. Ved siden av de tre hovedingrediensene er det vanlig å ha på en dressing basert på majones. Avokado 🥑 og ost 🧀 kan også brukes på en BLT.

18jun, 2020

Sterk og sprø kyllingsalat

Sprø stekt kylling 🐥 er en standard rett i det kantonesiske kjøkken i Sør-Kina og Hong Kong 🇨🇳. Kyllingen 🐥 er stekt på en slik måte at huden er ekstremt knasende, men det hvite kjøttet er relativt mykt.

06jun, 2020

Sweet, but not innocent.😎🍹🌞⛱

Piña colada er en cocktail 🍹 bestående av rom, ananasjuice🍍 og kokos🥥. Drinkens opphavsmann var bartenderen på Hotel Caribe Hilton på Puerto Rico, Ricardo Garcia, som serverte den for første gang 16. august 1954. Drinken oppsto mest som en nødløsning. Her er Sterk Saus sin 🔥🔥🔥 variant

31mai, 2020

Frozen Coco Mango Daiquiri🥭🌶🍹

Daiquiri 🍹 er er verdens🌍 mest berømte romdrink 🍹 som er basert på rom, lime og sukkerlake. Her har du vår variant med Sterk Saus Mango🥭🌶