Potetpizza! Jeg trodd ikke det var så utrolig digg.....

Etter å ha hørt på nrkmp3 til litt kontorarbeid, ble jeg så nysgjerrig på potetpizza at jeg måtte prøve å lage det selv. Jeg googlet litt rundt og fant forskjellige oppskrifter, og brukte noe fra de jeg fant på matprat.no og bama.no.

IMG_3262.jpg

Her er den oppskriften jeg brukte:

Pizzadeig:

ca 400 g tippo 00 mel

1 ts salt

1 ts tørrgjær

ca 2 - 2,5 dl vann

1 ss olivenolje

Bland alt det tørre og tilsett vann. Elt deigen i ca 10-15 min, så tilsetter du 1 ss olivenolje. Elt deigen videre i ca 10 min. La deigen hvile minst 30 min (jeg lot den ligge ca. 45 min) før du kjevler den ut og legger den i en langpanne eller pizzapanne. Forvarm ovnen på 240 grader.

Saus:

1/2 beger med chreme fraiche

2 hvitløksfedd, raspet

Litt salt og pepper

Bland sammen og fordel på pizzabunnen

Fyll:

ca. 80 - 100 g ost (jeg brukte parmesan)

ca. 3 - 5 poteter, rasp dem tynne med en ostehøvel (lurt å la dem trekke litt i vann og tørke dem for å få ut stivelsen)

legg på ost og fordel potetene på. Dryss gjerne litt rosmarin og havsalt på potetene for ekstra smak. Jeg brukte litt chili-olivenolje på potetene.

Sett pizzaen i ovnen og stek på 240 grader i ca. 10-12 min, til potetene blir gylne og myke.

Jeg brukte både Rød chili og Habanero på toppen - det smakte himmelsk!

Håper det smaker!

Sterk Saus og Hyggelig mat leker sammen!

Jeg har nylig inngått et samarbeid med Hyggelig mat  om å teste ut mine chilisauser og lage noen flotte oppskrifter på hva sausene kan passe til. Matblogger Bo - Hyggelig mat liker å lage mat fra bunnen av. Jeg gleder meg til å se hva han kan trylle fram av oppskrifter med sausene mine!

Følg han gjerne på Facebook: @bonyborg.hyggeligmat eller på Instagram: @hyggeligmat 

Les mer om hans første oppskrift, som er fiskekaker, med vår røde chilisaus her:

 

IMG_3092.JPG

Bo skriver: "Jeg har inngått et samarbeid med Sterk Saus, som er en nystartet bedrift som driver med nettopp, sterke sauser. Asle, Jeg har testet disse produktene i noen uker nå, både som ingrediens i maten og som topping på forskjellige retter. Jeg er frelst."

Les hele saken her: https://bonyborg.com/2018/09/10/fiskekake-i-pitabrod-med-sterk-saus/